Välkommen

Österhaninge Konstförening är en allmän konstförening öppen för alla som är intresserade av konst och kultur. Vi sprider kunskap, köper konst och arbetar för att främja kulturen i Haninge och vi är medarrangör av Haningesalongen, som föreningen startade för många år sedan.

Månadens bild

I februari hade vi vår årliga medlemsutställning i Vendelsö Bygdegård. Utställarna fick dra en lott och vinnarna får visa ett av sina verk under en månad. Under Anslagstavlan kan du se vilka som vann en månad och deras kontaktuppgifter. Klicka på bilden för större format.

MARS

silvikko

Ann-Charlotte Silvikko, När solen går upp, tusch/akvarell

 

Varje år erbjuder vi dig som medlem möjlighet att vara med på ett antal intressanta aktiviteter. Konstnärsbesöken brukar vara mycket uppskattade. Likaså medlemsutställningen, som äger rum varje år. Är du själv en aktivt utövande konstnär är du välkommen att delta i den.

Utlottning av inköpt konst äger rum varje år vid föreningens årsmöte i mars.

Österhaninge Konstförening är en av Sveriges äldsta allmänna konstföreningar, och det är vi  stolta över. 1953 startades föreningen av en entuiastisk skara konstintresserade Haningebor, som ville stimulera konstintresset i bygden genom att anordna utställningar, lotta ut inköpta konstverk samt på skilda sätt främja studier av konst och verka för tillvaratagande av bygdens kulturella traditioner.

Aktuellt

Välkomna på årsmöte och konstlotteri

Årsmötet äger rum den 14 mars. I årets konstlotteri deltar alla medlemmar som betalat avgiften för 2017. Läs mer här.

Kan du inte närvara bör du skriva en fullmakt. 
Bilder på konsten och fullmakt finns här.

Missa inte heller vårens konstfilmer på Haninge kulturhus.

Läs hela vårprogrammet.